EL PROJECTE “MOBILITAT I PEDALS” CONTINUA RODANT

A Granollers Pedala pensem que l’educació juga un paper fonamental si volem generar canvis que suposin una millora en la manera de moure’ns per la ciutat. Cal que infants i joves prenguin consciència de com incideix la contaminació i l’ús indiscriminat de vehicles motoritzats en la nostra salut i en el nostre entorn. Alhora cal que disposin d’una formació que els permeti ser usuaris de la bicicleta disposant de les habilitats i els coneixements necessaris per moure’s amb seguretat.  Volem fomentar un canvi d’hàbits de mobilitat i amb el Projecte Mobilitat i Pedals  ens agradaria contribuir-hi amb la nostra llavor. 

Durant el curs 2019-2020 vam engegar el projecte a 4 escoles de Primària (Joan Solans, Pere Anton, Granullarius i Salvador Espriu) i a un centre de Secundària (EMT). Malauradament la formació va quedar estroncada quan va arribar la pandèmia i actualment s’està reprenent amb l’alumnat de 3r d’ESO de l’EMT, però ens agradaria que durant  els propers cursos poguessin formar-ne part més centres educatius, fer aquesta formació més extensiva.

El Projecte Mobilitat i Pedals es porta a terme en diverses sessions, algunes més teòriques dins l’aula i d’altres més pràctiques al pati  i fora del centre:

  • A l’aula es treballen continguts teòrics sobre moblilitat en general, comparant l’impacte de les diverses opcions, i tractant aspectes concrets sobre la bicicleta.
  • Al pati es realitzen les primeres sessions pràctiques d’habilitat amb la bicicleta, i de bici-escola per l’alumnat que pugui no saber anar amb bici.
  • A la via pública es realitzen les pràctiques de maniobres per aprendre a circular de forma segura amb secundària.

Durant el mes de març s’han reprès les sessions pràctiques amb l’alumnat de 3r de l’EMT. Esperem poder concloure durant aquest curs el pilotatge del projecte, valorar-lo i obtenir els mitjans per poder-lo oferir a més centres en el futur.  Ens encoratja veure com infants i joves s’il·lusionen amb la bicicleta i es mostren disposats a utilitzar-la com a opció de mobilitat quotidiana, una opció que a part de salut els proporciona autonomia. Desitgem que es trobin amb una ciutat amiga de la bici i  compromesa  amb  la creació  d’una xarxa ciclable,  que faciliti el canvi  cap  un  Granollers més saludable i sostenible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: