BICIFESTACIÓ: indicacions per a persones participants

Data: 1 de juliol de 2021

Hora: 19h-20:30h

LLoc de concentració incial: carrer Joan Camps, entre l’EMT i l’Espriu

Lloc de concentració final: Plaça de la Porxada

Recorregut:

CRITERIS DE FUNCIONAMENT

La Bicifestació es regirà per aquests criteris de funcionament i que caldrà respectar. L’organització podrà demanar la sortida de la Bicifestació a qui no segueixi les indicacions o tingui conductes que puguin posar en risc al conjunt de persones participants.

Concentració incicial. Es farà dins l’àmbit del carrer Joan Camps, que estarà tallat al trànsit. S’evitarà l’ocupació de la calçada d’altres vials mentre no comenci el recorregut.

Circulació en trànsit obert. El recorregut es farà en trànsit obert, ocupant l’espai de calçada del nostre sentit de circulació, de forma que hi haurà vehicles circulant en sentit contrari als carrers de dobles sentit. Ens acompanyarà un vehicle de la policia local a l’inici, i un altre al final. obrint i tancant la Bicifestació.

No és una cursa. Circularem a un ritme tranquil adequat a la diversitat de persones participants a la Bicifestació.

Circularem per calçada. Tot el recorregut, excepte el tram final, es farà per calçada i es demana que no s’ocupin les voreres per a circular.

Circulación en grup comptacte. És important circular en un grup compacte, evitant espais buits que propiciïn la incorporació d’altres vehicles dins el grup. Això és especialment rellevant als moments d’aturada i arrencada del grup, on cal que tothom estigui al cas per reprendre la marxa.

Domini de la bicicleta. És important que les persones participants disposin d’un mínim domini sobre la bicicleta. Per això es fixarà, com en la resta de pedalades, una edat mínima recomanada de 8 anys per venir amb bicicleta pròpia. Els infants més petits poden venir en cadireta en la bici d’una persona adulta.

Evitar sorprendre qui portem darrera. Al tractar-se d’un grup gran de persones, es important evitar maniobres que sorprenguin a qui portem darrera i que puguin provocar una caiguda múltiple.

Protegir els infants. És imporant evitar que els infants ocupin els espais més exposats del grup. Per això es demanarà que aquests circulin per l’espai central o dret del grup, evitant que quedin a prop del centre de la calçada, en la la zona propera al sentit contrari de circulació als carrers de dobles sentit.

Ús del casc. Tal com s’estableix a la normativa, es recorda que l’ús del cas és obligatori en l’àmbit urbà per a totes les persones fins als 16 anys, i recomanable per a totes les persones que se sentin més segures portant-lo.

Operatiu de guies ciclistes. L’organització disposarà d’un operatiu de persones voluntàries que s’encarregaran de gestionar el tall dels carrers laterals per evitar l’entrada o creuament de vehicles o persones mentre passa el grup. Aquestes persones aniran identificades amb armilles reflectants i s’organitzaran i també ajudaran a delimitar l’espai de circulació del grup, especialment en aquells vials de doble sentit, per evitar qualsevol risc d’invasió del sentit contrari de circulació.

Tram per illa de vianants. Per evitar posar en risc a vianants degut al considerable nombre de ciclistes que pot haver-hi, el darrer tram previst per illa de vianants es realitzarà desmuntant i caminant amb la bicicleta al costat, des de la plaça de l’Església fins a la Porxada on hi haurà la concentració final.

Ús de la mascareta. Es recomana a totes les persones participants que tinguin accés auna mascareta per si hi ha moments en que la distància entre persones pugui ser reduïda i el seu ús pugui ser recomanable, especialment a les concentracions de sortida o arribada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: