REGALAR BICIS

bici regal 04

Arriben les festivitats de Nadal, el Tió aviat rebrà les bastonades i uns dies més tard ens visitaran els Reis d’Orient. Una època de regals, i sovint de consumisme exagerat. És el moment del sentit comú, si volem i podem regalar coses, tant per tant, que siguin útils, que ens facin un servei durant tot l’any, que ens ajudin a fer millor la vida de cada dia.

PER QUÈ REGALAR UNA BICICLETA?

Una bici és, sens dubte, un dels millor regals que es poden fer, ja que ens pot ser molt útil, no només per sortir a passejar el cap de setmana, que també, sinó com alternativa de mobilitat pel nostre dia a dia. La bici ens ajudarà a estalviar temps i diners, ens donarà autonomia pels nostres desplaçaments quotidians, contribuirà a la nostra salut i a fer més segura i saludable la ciutat on vivim. La bici pot ser doncs, un molt bon regal.

QUIN TIPUS DE BICICLETA NECESSITEM?

Ara bé, hi ha molts tipus de bicis. Us recomanem que penseu quin ús voleu fer de la bicicleta, en funció dels desplaçaments previstos (distàncies, desnivells, horaris, càrregues a portar, amb infants, etc…) per tal d’escollir una bici adequada a les vostres necessitats.

Per desplaçar-se per la major part de Granollers serà suficient una bici urbana amb poques marxes (3-5). Si n’heu de fer un ús quotidà i habitual us seran útils els parafangs en dies de pluja i les llums, així com les cistelles i altres sistemes per transportar petites càrregues. Si teniu previst portar infants amb cadireta al darrera, les bicis de barra baixa us facilitaran la pujada i la baixada. En cas d’haver de superar desnivells importants o distàncies més llargues us pot ser útil una bicicleta elèctrica, que us permetrà reduir l’esforç a fer. I en cas que volgueu pujar-la als transports públics o guardar-la en espais reduïts, podeu optar per una plegable.

RECOMANACIONS  PER EVITAR ROBATORIS

No oblideu adquirir un bon candau si heu de deixar-la lligada habitualment al carrer, en aquest cas us recomanem candaus rígids en U o cadenats gruixuts que us permetin lligar la bici pel quadre de forma segura. Fer una foto, guardar la factura i apuntar-vos el num. de sèrie del quadre, us pot ser molt útil per recuperar la bici en cas de robatori (vegeu les següents recomanacions ).

BICIS PELS INFANTS

Pels infants més petits, més que bicis amb rodetes, recomanem bicis sense pedals, que faciliten i acceleren l’aprenentge de l’equilibri necessari, per més endavant, fer ús d’una bici convencional. Recordeu que fins als 16 any és obligatori l’ús del casc. Per la resta és opcional en vies urbanes i obligatori per vies interurbanes.

SI US VOLEU MOURE PER GRANOLLERS AMB BICI…

En cas de disposar-vos a circular habitualment en bicicleta per Granollers, us recomanem que tingueu en compte l’Ordenança Municipal de Circulació, en concret el capítol 17 que fa referència a la circulació de cicles i bicicletes, per conèixer millor els vostres drets i limitacions com a usuaris de la bici. Si us manca confiança o habilitat per circular per la via pública contacteu amb nosaltres per participar dels tallers de ciclomobilitat per a diferents nivells que anirem programant al llarg de l’any.

ON COMPRAR LA BICI?

A l’hora d’encarregar alguna bici, us recomanem les botigues de la ciutat. Aquí en teniu el llistat.  N’hi ha per a tots els gustos, i podeu trobar gairebé qualsevol tipus de bici. Us donaran una atenció personalitzada, podreu resoldre tots els vostres dubtes i us serà molt pràctic disposar d’una botiga de confiança prop de casa on podreu adreçar-vos per a recanvis i possibles reparacions, i a més estareu afavorint el comerç de proximitat i l’economia local. A moltes grans superfícies podeu trobar bicicletes a preus molt econòmics, però cal parar atenció en la qualitat dels materials i al servei post-venda.

BICIS USADES I DE SEGONA MÀ

En cas d’adquirir alguna bicicleta per internet o a través d’algun particular, assegureu-vos sobretot que la bici que compreu no ha estat robada. Podeu consultar aquest cercador.

Recuperar bicis de segona mà o antigues pot ser una bona opció, sovint hi ha bicicletes en bon estat que amb pocs retocs poden funcionar molts anys més, però cal analitzar bé les reparacions a fer per evitar més despeses de les previstes. A moltes de les botigues us poden oferir també la restauració de bicis antigues o utilitzades.

SI US REGALEN UNA BICI, EL MÉS IMPORTANT ÉS… FER-LA SERVIR!

PD. Si teniu dubtes o busqueu assessorament per fer ús de la bici per l’àrea de Granollers, contacteu amb nosaltres a info@granollerspedala.cat i us ajudarem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: