BIBLIOMOBILITAT: L’INFORME I ELS CARRERS IMAGINATS

El projecte BiblioMobilitat és un projecte emmarcat en el programa BiblioLab que proposa una reflexió sobre la ciutat i l’entorn urbà a partir de l’anàlisi de la mobilitat a uns equipaments transversals com són les Biblioteques. Consta de tres fases:

L’ENQUESTA

Durant el mes de desembre de 2020 i gener de 2021 es van realitzar enquestes a persones usuàries de les biblioteques de Granollers per conèixer els seus hàbits de mobilitat en els seus desplaçaments cap a les biblioteques.

  • Les persones enquestades es mouen principalment a peu, en distàncies inferiors a 10 minuts i ho fan majoritàriament en horaris de tarda i vespre des de barris propers a la biblioteca, fet condicionant per a futures polítiques de mobilitat ja que bona part de l’any és de nit.
  • D’altra banda l’informe constata que el transport públic té un ús més reduït. L’ús del cotxe tot i superar el del transport públic, també és relativament baix, sobretot a la Biblioteca Can Pedrals que està situada en una zona de vianants.
  • L’ús de la bicicleta també és baix però moltes persones expressen que desitjarien utilitzar-la si es disposés d’aparcament segur i bones infraestructures com carrils bici.

En definitiva, tot i que les biblioteques de Granollers es troben a una distància de 15 minuts de tots els barris, afronten el repte d’acostar els equipaments a zones més allunyades del centre. La bicicleta pot ser el vehicle aliat per assolir aquest objectiu, ja que és el mode amb més potencial de creixement i és el més desitjat.

Descarregueu-vos l’informe complet aquí.

EL TALLER “IMAGINEM UNS ALTRES CARRERS” (16 i 30 de març)

Vàries persones, entre elles tres membres de Granollers Pedala, a partir del programa Streetmix han fet propostes per millorar diferents seccions dels carrers de la ciutat. El programa Streetmix és molt intuïtiu i us animem a que proveu de dissenyar els carrers que desitjaríeu per Granollers. Podeu consultar les instruccions i els criteris bàsics a l’hora de pensar un carril bici, una vorera… aquí.

Us deixem la mostra d’alguns dels carrers imaginats per les persones assistents al taller:

L’ACTIVITAT “MESURA LA CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA DE LA CIUTAT”

Es farà a principis del curs vinent. Es descobriran quins són els paràmetres necessaris per analitzar la qualitat de l’aire, i el significat de cada valor en termes de salut i ambientals, i també s’ensenyarà a mesurar alguns d’aquests paràmetres. Inscripcions a bibliomobilitat.cat (pendents d’obertura)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: