Aquest divendres BICI + TREN

CARTELL APARCAMENT ESTACIÓ 2

Els propers divendres 29 de maig, 5 de juny, 12 de juny, 19 de juny i 26 de juny realitzarem una 2a prova pilot d’aparcament de bicicletes vigilat a l’estació de Granollers Centre.
  • En podran fer ús totes les persones que vulguin desplaçar-se amb bicicleta a l’estació de Granollers-Centre per anar a agafar el tren.
  • Serà gratuït per tots els usuaris i usuàries.
  • L’horari d’obertura de l’aparcament serà de 6:30h a 21:30h.
  • L’aparcament estarà vigilat durant tot l’horari d’obertura. Tanmateix es recomana portar candau. Hi haurà instal·lats aparcabicis en U invertida.
  • L’aparcament estarà localitzat en una zona de l’actual aparcament de motos, al costat de l’estació (no és el mateix lloc de la 1a prova pilot del passat novembre)
  • L’aparcament tindrà una capacitat inicial per a 30 bicicletes, amb possibilitat d’ampliar-se si és necessari.
  • La gestió de l’aparcament correrà a càrrec de l’associació Granollers Pedala amb la col·laboració de l’Ajuntament de Granollers.
  • Fora dels dies i l’horari definits, hi haurà els aparcabicis, però no estarà vigilat. En aquest cas es recomana fer servir candaus segurs (U rígida o cadenats gruixuts, no cables) per evitar robatoris.
Un dels reptes ambientals pel que fa a la mobilitat de moltes ciutats, com és el cas de Granollers, és aconseguir reduir els desplaçaments amb vehicles privats motoritzats en favor de la mobilitat amb transport públic i mitjans no motoritzats (a peu i amb bicicleta).
Si bé a Granollers la majoria dels desplaçaments interns es fan a peu, la mobilitat externa (tant atreta com generada) de la ciutat de Granollers es fa principalment amb vehicle privat. La instal·lació d’aparcaments segurs de bicicletes a les estacions facilita que la combinació de BICI+TREN pugui ser una alternativa per a gent que es desplaça habitualment en cotxe.
Així mateix, el radi d’influència de l’estació, que abasta l’àrea territorial dels 10-15min caminant (aprox.), es multiplica per 3 o 4, possibilitant a molta més població la connexió amb el tren amb un temps de desplaçament raonable.
L’objectiu d’aquesta prova pilot és que un cert volum de persones puguin conèixer i ser usuàries d’aquest servei, fet que donaria força per plantejar que properament s’instal·li un aparcament segur de bicicletes a l’estació de Granollers-Centre, de caràcter permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: