Aparcament col·lectiu per bicicletes a Granollers-Centre. Fase preliminar.

1309079560268

Des de GRANOLLERSpedala s’ha iniciat l’estudi de viabilitat d’un aparcament segur i vigilat per a bicicletes proper a l’estació de Granollers Centre de la línia R2 de Rodalies. Durant el mes de novembre s’estan realitzant enquestes entre els usuaris de l’estació per determinar de forma estimada quin volum de persones podrien estar interessades en fer-ne ús, per tal de dimensionar i ajustar la proposta d’aparcament a les necessitats existents.

L’estació de Granollers-Centre és, després de Vilanova i la Geltrú (i de les de Barcelona), la que suporta un major trànsit de passatgers en l’àmbit de rodalies, amb uns 12.000 passatgers diaris. Tot i que Granollers no disposa d’una xarxa d’itineraris prou consolidada que faciliti l’ús de la bicicleta per desplaçaments habituals, són cada cop més les persones que fan ús de la bicicleta per desplaçar-se fins l’estació optant per deixar-la lligada o pujar-la al tren. La possibilitat d’estacionar la bicicleta en un lloc segur durant la jornada laboral podria esdevenir un factor clau per incrementar el nombre d’usuaris que escullen la bicicleta per desplaçar-se fins l’estació durant els dies laborables. 

L’objectiu de GRANOLLERSpedala és poder iniciar el servei d’aparcament per a bicicletes durant el primer trimestre de 2014, si la viabilitat del projecte ho permet. Posteriorment, si l’experiència de l’aparcament de l’estació de Granollers Centre resulta rexida, es plantejaria instal·lar nous aparcaments propers a l’estació de Granollers Nord – Les Franqueses i a l’estació d’autobusos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: