ASSETJAMENT a CICLISTES

Has patit una situació d’assetjament vial circulant amb bicicleta o VMP per Granollers?

El Ple Municipal de Granollers del 30 de març de 2021 va acordar implementar un Protocol per a donar resposta a les situacions d’Assetjament que puguin patir les persones amb bicicleta o VMP per part de persones conductores de vehicles motoritzats, a la ciutat de Granollers.

El protocol preveu els següents passos:

1. Es recomana que la persona conductora de bicicleta, cicle o VMPs que pateixi una situació d’assetjament per part d’una persona conductora d’un vehicle motoritzat, eviti la confrontació directa i es limiti a apuntar-se la matrícula, marca, model i color del vehicle.

2. Adreçar un correu una l’adreça electrònica o a un formulari habilitats per a tal amb la següent informació:

 a. matrícula, marca, model i color del vehicle de la persona conductora que ha realitzat l’assetjament

 b. dia, hora, i lloc on s’ha produït l’assetjament

 c. descripció de la situació d’assetjament que s’ha patit

 3. Es farà arribar la informació del cas d’assetjament vial a la Policia Local, al correu de contacte que s’acordi. Es garantirà l’anonimat de la persona que reporta el cas d’assetjament.

 4. Des de la Policia Local, es contactarà amb la persona propietària del vehicle per, en un primer moment, informar-la que ha estat reportat un cas d’assetjament vial vinculat al seu vehicle, recordant a la persona que l’assetjament vial és una conducta que no està permesa i informant dels aspectes normatius relacionats amb la convivència amb ciclistes i VMPs. L’objectiu d’aquest contacte serà preventiu i divulgatiu i d’advertiment.

 5. Després d’haver contactat amb la persona propietària del vehicle, de la Policia Local es donarà un feedback a l’associació Granollers Pedala, que a l’hora donarà un feedback a la persona que ha reportat la situació d’assetjament.

 6. Es garantirà en tot moment la confidencialitat de les persones afectades (tant persona conductora de bicicleta, cicle o VMPs com la persona conductora del vehicle motoritzat) segons queda recollit a la llei de protecció de dades.

A %d bloguers els agrada això: