BICI-ESCOLA

La Bici-Escola és un projecte pensat perquè les persones puguin aprendre a anar amb bici, fet que contribueix a millorar l’autonomia personal i que obre noves possibilitats en la mobilitat quotidiana i d’oci, a l’hora que permet realitzar una activitat física saludable.

La Bici-Escola funciona amb un conjunt de sessions (4-5) d’unes 2-3 hores en les que seguint una determinada metodologia les persones poden adquirir progressivament un domini bàsic de la bicicleta que comprèn principalment la gestió l’equilibri, el pedaleig, el control de la direcció, l’ús frens, l’arrencada i l’aturada.

A la Bici-Escola de Granollers ens basem en un mètode d’aprenentatge estructurat i bastant popularitzat al Regne Unit conegut com Bikeability ( https://bikeability.org.uk/ ), que proposa una seqüència d’aprenentatge en 3 fases en relació a l’ús de la bicicleta, el primer dels quals correspon al “domini bàsic de la bicicleta” que equivaldria al treball que fem a la Bici-Escola, i que es du a terme en un entorn aïllat del trànsit motoritzat. En el nostre cas fins ara s’han dut a terme en una zona del Parc Firal tallada al trànsit.

Si us voleu inscriu-re a la llista d’espera per assistir a la Bici-Escola ompliu el formulari i us avisarem quan comenci la propera edició.

A la darrera l’edició de tardor de 2016 es va obrir també a infants que volien aprendre a anar amb bici, acompanyats de les seves famílies. El programa “Planeta Canalla” de VOTV es va fer ressò de l’experiència d’una participant.

http://votv.xiptv.cat/planeta-al-carrer/capitol/visitem-la-bici-escola-de-lassociacio-granollers-pedala

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: